Sunt cele mai bune gogoşi pe care le poţi prepara în această perioadă, uşor acrişoare de la aromatele gutui.

De ce ai nevoie pentru gogoşi umplute cu gutui

Pentru aluat

500 g făină

7 g drojdie

6 linguri zahăr

3 ouă

200 ml lapte

1 praf de sare

2 plicuri zahăr vanilat

1 linguriţă esenţă de rom

ulei, pentru prăjit

Pentru umplutură

2 gutui medii

4 linguri zahăr

2 linguri unt

1 praf scorţişoară

zahăr pudră, pentru decor

Cum se prepară gogoşile umplute cu gutui

Freci drojdia cu puţin lapte cald şi o lingură cu zahăr. Laşi maiaua să crească 10 minute, apoi o pui peste făină, adaugi ouăle, sarea, esenţa de rom şi zahărul vanilat. Încălzeşti laptele rămas şi dizolvi restul de zahăr în el. Torni treptat laptele cald şi frămânţi până când obţii un aluat care nu se mai prinde de mâini. Îl laşi să crească într-un loc cald până îşi dublează volumul.

Cureţi gutuile, le tai jumătăţi, îndepărtezi cotorul şi cutia cu seminţe şi le toci. Le pui pe foc împreună cu untul, zahărul şi scorţişoara. Dai deoparte când s-au înmuiat gutuile.

Împarţi aluatul în jumătate, întinzi două foi nu foarte groase şi decupezi cercuri. Le lipeşti două câte două şi la mijloc pui o lingură de umplutură. Rumeneşti gogoşile în ulei încins pe ambele părţi şi le scoţi pe şervete din hârtie, pentru a se absorbi excesul de ulei. După ce s-au răcorit le pudrezi cu zahăr.

Loading...
Evaluează articolul