Una dintre cele mai bune preparate pe care le poţi face vara aceasta este grătarul de pui, preparat aşa cum doar grecii ştiu să-l facă. Noi le-am „furat“ reţeta şi-ţi spunem ce condimente să foloseşti.

De ce ai nevoie pentru grătar

1 piept de pui, dezosat

½ linguriţă sare

½ linguriţă piper

½ lingură rozmarin tocat

½ linguriţă oregano

1 linguriţă cimbru proaspăt

2-3 căţei de usturoi

3 linguri zeamă de lămâie

3 linguri ulei de măsline

1 lingură oţet de vin roşu

Cum se prepară grătarul de pui

Combini sarea cu piperul, rozmarinul, oregano, cimbrul, usturoiul pisat, sucul de lămâie, uleiul şi oţetul. Pui pieptul de pui, feliat nu foarte subţire, într-o pungă, torni marinata, legi punga la gură şi agiţi. Dai puiul la frigider cel puţin 2 ore.

Încingi grătarul şi aşezi pe el feliile de piept de pui, pe care le rumeneşti 5-6 minute pe fiecare parte. Ai grijă să nu le ţii prea mult timp pe foc deoarece carnea se va usca şi întări.

Sursa http://blogchef.net

Loading...