Mulţumim Monica Antoniciu din Galaţi pentru delicioasa reţetă.

Ai nevoie de
600 g făină
20 g drojdie
300 ml apă călduţă
2 linguri zahăr
1 praf de sare

Pentru umplutură
1 dovleac plăcintar
1 ceaşcă zahăr
1 ceaşcă ulei
scorţişoară
mac (sau susan)
zahăr vanilat

Pentru uns
apă
miere

Cureţi dovleacul şi îl dai prin răzătoarea mare. Îl căleşti cu puţin zahăr şi 1-2 linguri de ulei, apoi laşi să se răcească. Într-un bol mai mare pui făina, drojdia, câteva linguriţe de zahăr şi puţină apă. Cu o lingură de lemn amesteci şi laşi să crească.

Pui apoi restul de zahăr, sarea şi torni apa călduţă, adunând făina spre centru. Frămânţi până obţii un aluat omogen, pe care îl laşi 10 minute să mai crească. Împarţi aluatul în 10-12 bile, din care întinzi foi dreptunghiulare, cât mai lungi şi subţiri.

Ungi fiecare foaie cu ulei, aşezi umplutura, presari scorţişoară, puţin zahăr şi formezi rulouri. Le aşezi apoi în tava unsă cu ulei, după care le dai cu siropul din apă şi miere (pui apa la încălzit, apoi adaugi mierea şi laşi să se topească).

Presari rulourile cu mac şi dai tava la cuptorul preîncălzit până se rumenesc frumos. După ce scoţi din cuptor, presari zahăr vanilat.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.

Loading...