Pe întreaga perioadă a postului trebuie preparate şi mâncate şi dulciuri. Ele pot fi la fel de gustoase chiar dacă sunt de post.

Ingrediente

Pentru aluat

500 g făină
2 linguri zahăr
100 ml ulei
150 ml apă
1 cub de margarină pentru prăjituri
sare

Pentru umplutură

1 kg mere
200 g nuci
50 g zahăr
1 praf de scorţişoară
2 plicuri de zahăr vanilat

Pentru decor

zahăr pudră, opţional

Mod de preparare

Cerni făina şi o pui într-un vas încăpător. Dizolvi într-o cană cu apă călduţă zahărul şi o răstorni peste făină.

Adaugi sarea, uleiul şi cubul de margarină topit şi începi să frămânţi, turnând apă puţin câte puţin, dacă este nevoie. Când aluatul nu se mai ţine de degete, îl dai deoparte.
Speli merele, le cureţi de coajă şi le dai prin răzătoarea mare. Le pui într-o tigaie împreună cu zahărul, zahărul vanilat şi scorţişoara. Le laşi să se călească aproximativ
15 minute, amestecând în mod constant. Stingi focul.

Dai nuca prin maşină şi o amesteci cu umplutura de mere.

Împarţi aluatul în jumătate, întinzi două foi peste care pui umplutura de mere şi nuci. Rulezi şi aşezi plăcinta într-o tavă rotundă. Dai la cuptorul încălzit în prealabil, aproximativ 1 oră. Opţional, presari zahăr pudră.

Loading...