Cu pasiune, ingrediente de calitate şi un strop de inspiraţie, poţi transforma orice masă într-o capodoperă. Chef Sara Alexander a realizat pentru cititorii „Click!Poftă Bună“ această reţetă rafinată, care pot fi oricând preparată şi acasă.

 

Ingrediente
Pentru sosul ragu
  • 1 kg carne tocată de miel
  • 2 cepe albe mari
  • 2 morcovi mari
  • ½ ţelină
  • 4 crenguţe cimbrişor
  • sare, după gust
  • 1 pahar vin roşu
  • 3 linguri pastă de tomate
  • 150 ml ulei
Pentru foi
  • 3 ouă
  • 250 g făină
  • ulei, pentru prăjit

Pentru sosul alb

  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 50 g parmezan
  • 50 g brânză brie
  • 30 g brânză cu mucegai albastru
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • fulgi de parmezan, pentru decor
  • microplante, opţional
Pentru sosul ragu, cureţi şi speli toate legumele. Dai morcovii şi ţelina prin răzătoare, iar ceapa o tai cubuleţe.
 
Pui o cratiţă pe foc, torni uleiul şi căleşti toate legumele, împreună cu cimbrişorul, la foc mediu. După ce au prins puţină culoare, adaugi vinul, iar peste încă 5 minute pasta de tomate şi carnea, apoi condimentezi cu sare. Torni apă cât să acopere compoziţia cu 3 degete şi fierbi la foc mic, amestecând ocazional. După ce scade apa, torni din nou, cât să acopere cu 2 degete, iar când sosul scade şi a doua oară, opreşti focul.
 
Pentru foi, faci un aluat din ouă şi făină şi îl laşi la frigider 15 minute. Întinzi foi subţiri, decupezi forma dorită şi le prăjeşti în baie de ulei. Le scoţi pe un prosop de hârtie.
 
Pentru sosul alb, pui smântâna într-o crăticioară, adaugi parmezanul ras şi celelalte două tipuri de brânză mărunţite şi fierbi la foc mic, până ai un amestec omogen.Condimentezi cu piper şi, dacă e cazul, cu sare (trebuie să ţii cont că brânzeturile sunt deja sărate).
 
Pui în fiecare farfurie 2-3 linguri de sos de brânză, o foaie, apoi sos ragu. Repeţi operaţiunea. Decorezi cu fulgi de parmezan şi, dacă doreşti, cu microplante.

FOTO: Sorin Stana

Loading...