O combinaţie îmbietoare de arome şi gusturi, într-o gustoasă mâncare de vită cu năut! Ştiai că o alimentaţie bogată în fibre provenite din diverse surse reduce riscul de cancer la colon? Năutul conţine fibre insolubile şi contribuie la evacuarea sărurilor, prevenind constipaţia.

Mâncare de vită cu năut - Ingrediente (6 porţii)

500 g carne vită
2 cepe
300 g năut
1 cană orez
curry
300 ml suc de roşii
sare
piper
ulei
apă
2 roşii
pătrunjel

Mâncare de vită cu năut - Mod de preparare

Speli năutul şi îl pui la fiert în apă cu sare. Îl laşi să fiarbă cam 40-45 de minute. Fierbi orezul potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj.
pasul 1

Speli carnea, o tamponezi cu un şervet de hârtie şi o tai bucăţi. Le pui într-o tigaie cu puţin ulei încins, la foc mediu, şi rumeneşti bine carnea pe toate părţile. Scurgi de ulei şi laşi carnea deoparte, într-un vas.
pasul 2

Cureţi şi tai ceapa mărunt, apoi o pui la călit în uleiul în care ai rumenit carnea, la foc mediu. Când a devenit translucidă, adaugi năutul fiert şi scurs, carnea şi orezul fiert. Amesteci şi torni apă cât să le acopere.

[caption id="attachment_58533" align="aligncenter" width="570"]Harira (Moroccan ramadan soup with chickpeas) being made Harira (Moroccan ramadan soup with chickpeas) being made[/caption]

Asezonezi cu sare şi piper, torni sucul de roşii, adaugi şi o linguriţă de curry. Amesteci bine şi laşi să fiarbă la foc potrivit. Opăreşti roşiile şi le cureţi de coajă. Apoi, le tai cubuleţe, speli pătrunjelul şi îl toci. Serveşti mâncarea caldă cu roşii şi pătrunjel.
pasul 4

foto: stockfood

Loading...
Evaluează articolul