Fiindcă acum năutul e folosit în multe reţete, iată cum să-l incluzi într-o mâncare cu vinete, în stil libanez.

De ce ai nevoie ca să faci mâncare libaneză de năut cu vinete:

100 g orez cu bobul lung

300 ml apă

1 vânătă

200 g năut, din conservă

100 ml ulei

1 ceapă

5 căţei de usturoi

2 linguri pastă de tomate

1 linguriţă boia de ardei afumată

1 roşie

sare

piper

Cum prepari mâncare libaneză de năut cu vinete:

Fierbi orezul în apă cu sare până când se înmoaie şi apa a fost absorbită, apoi stingi focul. Tai vânăta cubuleţe, apoi o aşezi într-o tavă cu hârtie de copt. O stropeşti cu 2 linguri de ulei şi o dai la cuptor 20-30 de minute, la foc mediu. Separat, încingi restul de ulei într-o tigaie şi căleşti ceapa tăiată feliuţe până când se rumeneşte pe margine, apoi adaugi usturoiul, boiaua şi piper, după gust. Laşi să se combine aromele 3 minute, pui năutul, roşia tocată, cubuleţele de vânătă, pasta de tomate şi apă cât să acoperi ingredientele. Laşi să fiarbă până scade sosul, apoi serveşti mâncarea cu garnitură de orez.

Loading...