Aperitiv de dovlecei cu parmezan

aperitiv de dovlecei cu parmezan jpeg

Iată şi o idee mai inedită de aperitiv, care cu siguranţă îţi va plăcea.

Ingrediente

3 dovlecei tineri 2 cartofi potriviţi 2 fire de ceapă verde 1 fir de usturoi verde (sau 1 căţel de usturoi) 1 l supă de legume 1 pumn de frunze de busuioc verde 2 linguri ulei de măsline 150 ml smântână lichidă sare piper 100 g parmezan

Mod de preparare

Se spală dovleceii, se curăţă cartofii de coajă, se taie bucăţi mari şi se călesc în uleiul încins împreună cu ceapa, usturoiul verde şi frunzele de busuioc, până se înmoaie. Se adaugă supa de legume şi se lasă la fiert până sunt bine pătrunse. Se strecoară legumele, păstrând zeama, se trec prin blender pentru a se obţine un piure foarte fin. Se adaugă zeamă treptat până capătă consistenţa unei supe groase, se adaugă smântâna, sare şi piper, după gust, şi se pune la rece, până în momentul servirii. Separat, se rade parmezanul şi se toarnă în strat subţire pe fundul unei tigăi încinse, dar luată deoparte de pe foc. Se coace pe ambele părţi, obţinându-se paleuri crocante de parmezan, care se vor servi alături de aperitivul rece de dovlecei.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg