Bărcuţe din dovlecei cu quinoa, mozzarella şi roşii
Când vrei să impresionezi cu un aperitiv aspectuos, iată o reţetă gustoasă de bărcuţe din dovlecei cu quinoa, mozzarella şi roşii.
De ce ai nevoie ca să faci bărcuţe din dovlecei cu quinoa, mozzarella şi roşii:
2 dovlecei mari
căni quinoa fiartă
1/4 cană pastă de tomate
50 g busuioc verde, tocat
2 linguri ulei de măsline
sare
piper
1 roşie mare, tăiată felii subţiri
110 g mozzarella, tăiată felii subţiri
Cum prepari bărcuţe din dovlecei cu quinoa, mozzarella şi roşii:
Încălzeşti cuptorul la 200°.
Tai dovleceii în două jumătăţi pe lungime. Le scoţi o parte din pulpă, pentru a avea loc unde să pui umplutura. Îi dai deoparte.
Într-un castron, amesteci la un loc quinoa, pasta de roşii, busuiocul şi uleiul de măsline. Asezonezi cu sare şi piper. Iei cu lingura din amestec şi umpli bărcuţele pe care le-ai aşezat într-o tavă. Pui deasupra mozzarella şi felii de roşii. Dai la cuptor circa 25-30 minute. Răceşti uşor înainte de a servi. Ornezi cu busuioc şi mai asezonezi cu sare şi piper, după gust.
Sursa: https://www.self.com