Băutură aromată cu portocale

bautura cu portocale jpeg

Portocala este un fruct, dar şi un condiment apreciat, folosit cu succes în bucătăriile multor popoare. Şi în gastronomia românească portocala a intrat pe lista ingredientelor apreciate atât pentru dulciuri, cât şi pentru anumite mâncăruri.

Ingrediente (4 porţii)

4 portocale bine coapte 2 banane 500 ml suc de ananas (proaspăt sau din compot) 1 lingură miere 2 linguri zeamă de lămâie

Mod de preparare

Storci zeama de la două portocale, iar celelalte două le tai rondele subţiri. Cureţi bananele de coajă şi le tai felii. Amesteci în blender sucul de portocale, sucul de ananas, mierea şi zeama de lămâie, până se omogenizează. Serveşti băutura în cupe largi, punând mai întâi mixul de portocale, ananas şi lămâie, la care adaugi rondele de portocale şi felii de banane. Serveşti cu sau fără gheaţă, după preferinţă. Este suficient pentru patru persoane.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg