Bomboane cu caramel şi alune
Poţi servi bomboanele alături de un Cabernet Sauvignon sau de un Muscat. Fursecurile şi prăjiturile care conţin fructe le poţi acompania cu ceai, lapte sau cu fresh de portocale.
De ce ai nevoie pentru bomboane cu caramel şi alune
100 g zahăr pudră
100 g ciocolată albă
100 g frişcă
100 g alune de pădure
Cum se prepară bomboane cu caramel şi alune
Într-un vas, rupi bucăţele ciocolata, apoi o topeşti pe baie de aburi. La final, tapetezi cu ciocolată forme din silicon pentru brioşe, având grijă ca marginile să fie acoperite în întregime. Laşi la răcit şi repeţi procedura, adăugând încă 2-3 straturi, până când ţi se pare destul de groasă baza bomboanelor. Separat, într-o cratiţă, caramelizezi zahărul pe foc mic. La final, adaugi frişca peste caramel, amestecând constant. După ce se răceşte, umpli formele de ciocolată albă şi decorezi cu alune de pădure mărunţite grosier.