Brioşe cu caise

briose cu caise jpeg

Am încercat diverse reţete de brioşe în ultimul timp, dar cu umplutură de caise nu am preparat niciodată. Aşa că a sosit vremea şi acestei încercări.

Ingrediente (12 brioşe) 3 linguri unt topit 1/4 cană miere 2 ouă 2 banane pasate 3/4 linguriţă praf de copt 1/4 linguriţă sare 3 căni făină 1/4 cană nuci pisate 1/4 cană caise proaspete sau din compot

Pentru ornat

câţiva mieji de nucă

Mod de preparare

Încingi cuptorul. Pui hârtie pentru copt în 12 forme de brioşe. Într-un bol mare, amesteci untul, mierea, ouăle şi bananele. Adaugi praful de copt şi sarea, apoi făina, nucile pisate şi caisele, şi amesteci bine, până când obţii o compoziţie omogenă.

Umpli formele cu acest aluat şi le laşi la cuptor 25-30 de minute. Dai deoparte şi le scoţi din formă când s-au mai răcit. Ornezi cu bucăţi de nuci.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg