Brioşe cu mac

briose cu mac jpeg

În Slovacia, din seminţele de mac se extrage un fel de lapte în care sunt înmuiaţi biscuiţii, care sunt serviţi în noaptea de Crăciun.

Ingrediente (12 brioşe)

260 g făină 200 g mac 200 g zahăr 2 ouă un praf de sare 1 pliculeţ praf de copt 120 g unt zeama de la o lămâie 240 ml de smântână sau iaurt gras ulei sau unt pentru uns formele

Mod de preparare

Amesteci făina cu sarea şi praful de copt. Mixezi într-un bol untul şi zahărul până când compoziţia devine pufoasă. Adaugi pe rând ouăle, zeama de lămâie, apoi iaurtul sau smântâna. Mixezi continuu până devine un aluat cremos. Încingi cuptorul. Ungi fiecare formă pentru brioşe şi presari mac pe margini şi pe fund. Torni compoziţia în forme şi le bagi la cuptor pentru 18-20 de minute sau până trec testul cu scobitoarea. Le scoţi din formă numai după ce s-au mai răcorit.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg