Brioşe cu mac
În Slovacia, din seminţele de mac se extrage un fel de lapte în care sunt înmuiaţi biscuiţii, care sunt serviţi în noaptea de Crăciun.
Ingrediente (12 brioşe)
260 g făină 200 g mac 200 g zahăr 2 ouă un praf de sare 1 pliculeţ praf de copt 120 g unt zeama de la o lămâie 240 ml de smântână sau iaurt gras ulei sau unt pentru uns formele
Mod de preparare
Amesteci făina cu sarea şi praful de copt. Mixezi într-un bol untul şi zahărul până când compoziţia devine pufoasă. Adaugi pe rând ouăle, zeama de lămâie, apoi iaurtul sau smântâna. Mixezi continuu până devine un aluat cremos. Încingi cuptorul. Ungi fiecare formă pentru brioşe şi presari mac pe margini şi pe fund. Torni compoziţia în forme şi le bagi la cuptor pentru 18-20 de minute sau până trec testul cu scobitoarea. Le scoţi din formă numai după ce s-au mai răcorit.