Brioşe cu portocale

briose cu portocale jpeg

Ca să fii sigură că brioşele sunt coapte, încearcă-le cu scobitoarea. Metoda nu dă niciodată greş!

Ingrediente (1 tavă)

150 g zahăr 3 ouă 1 zahăr vanilat 70 ml ulei 250 g făină 1 linguriţă praf de copt zeama de la o jumătate de portocală frişcă 1 portocală

Mod de preparare

Amesteci zahărul, ouăle şi zahărul vanilat până când devin cremoase. Torni uleiul, ca la maioneză, amestecând continuu, apoi făina în ploaie, amesteci, adaugi praful de copt şi zeama de portocală şi omogenizezi.

Torni compoziţia în forme de brioşe şi dai la cuptor, încins în prealabil. Coci timp de 30 de minute. Serveşti brioşele cu frişcă proaspăt bătută şi cu feliuţe de portocală.

foto: profimedia



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg