Brioşe cu praz

Savoury pasta and leek muffins jpeg

Un aperitiv potrivit pentru orice ocazie.

Ingrediente

3 fire de praz (partea albă) 200 g paste făinoase mici (urechiuşe, scoici etc.) 4 ouă 150 ml smântână groasă 150 g bacon afumat 100 g caşcaval oregano busuioc sare piper proaspăt măcinat

Cum se prepară

Se taie baconul în bucăţele mici, se călesc uşor într-o tigaie neaderentă, fără a le lăsa să se rumenească prea tare, apoi se scot deoparte. În grăsimea rămasă în tigaie se căleşte uşor prazul tăiat rondele subţiri până se înmoaie, apoi se ia vasul de pe foc şi se lasă la răcit.

Separat, se fierb pastele al dente în apă cu sare, se strecoară şi se amestecă cu prazul călit şi cu baconul rumenit. Se adaugă ouăle bătute cu smântână şi caşcaval ras. Se asezonează, după gust, cu oregano, busuioc, sare şi piper proaspăt măcinat.

Compoziţia obţinută se toarnă în forme de brioşe, tapetate cu hârtie şi se coc, la foc potrivit, circa 30-40 de minute. Se servesc calde.

sursa foto:StockFood



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg