Brioşe sărate

briose sarate jpeg

Cine vrea, poate adăuga la această reţetă un ardei iute. Ardeiul iute face parte din alimentaţia populaţiilor din America de Sud de cel puţin 9.500 de ani. Cristofor Columb este cel care l-a dezvăluit Europei, aducând câteva varietăţi de ardei la curtea Portugaliei. Prin intermediul negustorilor portughezi, planta a fost răspândită pe larg şi în ţările asiatice.

Ingrediente (12-13 brioşe)

370 g făină 270 ml lapte 70 ml ulei 2-3 ouă 40 g drojdie 80 g caşcaval 150 g costiţă afumată 1 ou, pentru uns 1 roşie sare

Mod de preparare

Dizolvi drojdia în laptele călduţ (păstrezi o lingură din el), apoi adaugi, pe rând, ulei, un praf de sare şi ouăle. Continui cu făina, pusă treptat, şi amesteci bine. Pui acum şi bucăţelele de costiţă şi caşcavalul ras, apoi roşia curăţată de seminţe şi tăiată cubuleţe.

Tapetezi formele de brioşe cu hârtie specială de copt, torni în ele compoziţia (doar trei sferturi, ca să aibă loc să crească) şi le dai la cuptorul încins 10-15 minute, la foc potrivit. Le scoţi, le ungi cu un amestec făcut din ou şi lingura de lapte păstrată şi le mai laşi la cuptor până se rumenesc frumos. Serveşti fie calde, fie reci.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg