Broccoli la cuptor cu muguri de pin

Gustul caramelizat al broccoliului la cuptor cu lămâie şi muguri de pin este unul pe care nu-l vei uita prea uşor. În plus, reţeta se prepară rapid, din puţine ingrediente şi este prietenoasă cu silueta ta!
Ingrediente pentru broccoli la cuptor cu muguri de pin
1 kg broccoli
2-3 linguri ulei
sare
piper
4 căţei usturoi
zeama de la 1 lămâie
3 linguriţe muguri de pin
50 g parmezan ras
4-5 frunze busuioc
Cum se prepară broccoli la cuptor cu muguri de pin
Speli bine broccoli, îl cureţi de tulpini şi îl tai bucăţele.
Pui broccoliul într-un vas termorezistent, stropeşti cu ulei şi potriveşti gustul cu sare şi piper. Adaugi usturoiul feliat, apoi îl dai la cuptorul încins, aproximativ 20-25 de minute. Când e gata, îl scoţi şi îl aşezi pe o farfurie.
Prepari un amestec din parmezan, zeama de lămâie, mugurii de pin, busuiocul tăiat fâşii şi îl adaugi peste broccoli. Serveşti imediat.
sursă: eatlikeamanda.com