Bruschete cu avocado şi brânză

bruschete cu avocado si halloumi jpeg

Nu ţi se pare că dacă le enumerăm, obţinem combinaţia câştigătoare: avocado cremos, brânza halloumi, dressingul picant? Vă garantăm că nu vă veţi limita la doar o singură porţie.

Ingrediente

Pentru dressing

coaja răzuită de la jumătate de lămâie zeama de la jumătate de lămâie 1 ceapă, curăţată şi tăiată mărunt 1 linguriţă chili tăiat mărunt sau fulgi de chili 1 lingură ulei de măsline

Pentru bruschete

10 felii de baghetă

ulei de măsline

250 g brânză halloumi, feliată (o găsiţi în hipermarket)

4 avocado curăţaţi

zeama de la jumătate de lămâie

frunze proaspete de coriandru, tocate

Mod de preparare

Pentru a face dressingul, pune toate ingredientele într-un bol şi amestecă-le. Dă deoparte.

Înainte de a pune pâinea pe grill, unge fiecare felie pe ambele părţi cu ulei de măsline. Odată ce s-au făcut, pune-le deoparte pe o farfurie. Apoi, pe acelaşi grătar pune feliile de brânză halloumi. Este o brânză care are temperatura de topire mai ridicată decât alte tipuri de brânzeturi, aşa că este perfectă pentru a fi rumenită pe grătar. Lasă-le pe fiecare parte până devin aurii-maronii şi dă-le deoparte.

Pasează avocado împreună cu zeama de lămâie.

Întinde din compoziţia de avocado peste fiecare felie de pâine. Cu o foarfecă de bucătărie taie fiecare felie de halloumi în bucăţele şi aşază-le peste avocado. Toarnă peste din compoziţia de dressing şi coriandru tocat. Serveşte imediat ce sunt gata.

sursa: fussfreecooking.com