Bruschete de dovlecei la grătar
Vrei un aperitiv uşor, dar gustos şi nu ai nici o idee? Uite reţeta pentru un aperitiv delicios şi foarte uşor de preparat:
Ingrediente
2 dovlecei 1 lingură ulei de măsline şi în plus pentru ungerea dovleceilor sare piper 1 lingură oţet balsamic 3 linguri parmezan răzuit 2 linguri busuioc proaspăt, tocat
Mod de preparare
Încinge grătarul la foc mediu sau cuptorul la 425 grade F. Taie dovleceii în felii de 1-2 cm grosime. Unge feliile de dovlecel cu ulei de măsline pe ambele părti şi asezonează-le cu sare şi piper.
Taie roşiile pe jumătate şi elimină cu grijă seminţele din interior. Taie jumătăţile de roşii în bucăţi mici şi aşază-le într-un bol. Adaugă 1 lingură de ulei de măsline şi 1 lingură de oţet balsamic.
Adauga brânza parmezan, sare, piper, după gust şi busuioc şi amestecă toate ingredientele. Aşază dovleceii pe grătar şi lasa-i pentru 2-3 minute pe fiecare parte. Dacă doreşti sa pregăteşti dovleceii în cuptor, încinge cuptorul timp de 10 minute şi gateşte dovleceii 5 minute, până când se rumenesc.
Serveşte dovleceii alaturi de mixul de roşii.
sursa: lisasdinnertimedish.com