Budincă de pâine cu sos de vanilie

Cu resturile de pâine uscată din casă, sau chiar de la chec ori cozonac, poţi prepara o budincă cu sos de vanilie. Reţeta este atât de simplă încât nu-ţi va veni să crezi.
De ce ai nevoie pentru budincă de pâine cu sos de vanilie
15 felii pâine
300 g smântână
4 ouă
200 g zahăr
coaja de la 1 portocală
1 linguriţă esenţă de vanişie
200 g merişoare
Pentru sos
200 g smântână
2 linguri zahăr
1 linguriţă esenţă de vanilie
coaja de la ½ de portocală
Cum se prepară budinca de pâine cu sos de vanilie
Dai drumul la cuptor. Tai pâinea cubuleţe. Separat, baţi smântâna cu ouăle, zahărul, coaja de portocală şi esenţa de vanilie. Încorporezi cubuleţele de pâine, merişoarele şi laşi compoziţia 10-15 minute. O torni într-o tavă tapetată sau în forme individuale şi o dai la cuptor 25 de minute. O scoţi şi o laşi la răcorit.
Pentru sos, omogenizezi toate ingredientele, le aşezi pe foc într-o cratiţă şi le ţii până când încep să clocotească. Serveşti budinca cu sos.