Budincă din pâine

Aroma aceste budinci din pâine te poate delecta în orice moment al zilei.
Ingrediente
500 g pâine mai veche 1 l lapte 5 ouă 2 căni zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 3 linguri stafide 1 linguriţă scorţişoară
60 g unt
1 cană zahăr
2 linguri apă
1/2 cană frişcă lichidă
Cum se prepară
Pentru sos, se amestecă apa cu zahărul şi se pune pe foc. Se lasă până se topeşte zahărul şi se adaugă untul, amestecând continuu. Când s-a încorporat tot untul, se adaugă frişca, amestecând energic. Se poate păstra la frigider, încălzindu-l la bain-marie când este folosit.
Se feliază pâinea şi se toarnă laptele fierbinte peste ea. Se bat ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat, se adaugă scorţişoara şi se toarnă peste pâinea înmuiată în lapte. Se adaugă stafidele şi se amestecă bine, să se omogenizeze compoziţia. Se toarnă amestecul într‑o formă rotundă, unsă şi tapetată, şi se coace o oră, la foc potrivit. Se răstoarnă pe un platou şi se toarnă sosul peste budincă.