Budincă rece de griş

budinca rece de griş jpeg

Ştiai că reţeta grişului cu lapte, care este preparat din griş de grâu fiert în lapte, la care se adaugă arome, era amintită şi în cartea de bucate „De re coquinaria“ sau „Ars Magirica“? Este cea mai veche carte de bucate şi a fost scrisă de gastronomul Marcus Gavius Apicus, în secolul I.

Ingrediente

500 ml lapte 5 linguri griş 150 g vişine 2 linguri zahăr 2 plicuri zahăr vanilat

Mod de preparare

Fierbi laptele cu zahărul şi zahărul vanilat şi torni grişul în ploaie. Amesteci încontinuu până se îngroaşă. Stropeşti cu apă formele şi torni budinca fierbinte, o nivelezi, iar din loc în loc aşezi vişine întregi. Dai la rece câteva ore.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg