Cârnăciori rumeniţi cu ceapă şi ardei la grătar

Cârnăciorii rumeniţi cu ceapă şi ardei, pe grătar, se potrivesc de minune cu o salată verde sau o porţie gustoasă de murături.
Ingrediente
1 lingură ulei
1 ceapă mare, tăiată rondele
4 ardei graşi, curăţaţi şi feliaţi
3 linguri oţet
3 linguri zahăr brun
crenguţe de cimbru
900 g cârnaţi
sare
piper
Mod de preparare cârnăciori rumeniţi cu ceapă şi ardei la grătar
Într-o tigaie, căleşti cepa şi ardeii în puţin ulei încins, până se înmoaie şi îşi schimbă culoarea, aproximativ 5 minute. Adaugi oţetul şi zahărul. Iei de pe foc şi amesteci până ce zahărul se topeşte complet. Condimentezi cu sare, piper şi crenguţe de cimbru, după gust.
Preîncălzeşti grătarul sau o tigaie grill, 5-10 minute. Rumeneşti cârnaţii înţepaţi, din loc în loc, cu o furculiţă, aproximativ 5-7 de minute. Sărezi şi piperezi, după gust. În ultimele 2 minute, adaugi amestecul cu ceapă şi ardei. Serveşti după ce s-au răcit puţin.
Sursa https://www.31daily.com