Cartofi copţi cu sos de iaurt

După ce îi vei pregăti pentru prima dată, cartofii copţi cu sos de iaurt vor deveni preferaţii tăi.
De ce ai nevoie pentru cartofi copţi cu sos de iaurt
8 cartofi
100 g unt
1 lingură sare
2 linguri oţet din vin alb
Pentru sos
50 g smântână
100 g iaurt
1 ceapă
1 căţel de usturoi
Cum se prepară cartofi copţi cu sos de iaurt
Dă drumul la cuptor şi aşază hârtie de copt în tavă. Curăţă şi taie cartofii cubuleţe. Aşază-i într-o oală cu o jumătate de lingură de sare şi fierbe-i trei minute. După acest timp scurge apa şi pune cartofi în tavă, stropeşte-i cu oţet, presară restul de sare şi aşază din loc în loc bucăţi de unt. Dă tava la cuptor 20-30 de minute.
Pentru sos, amestecă iaurtul cu smântâna ceapa tocată şi usturoiul pisat. Serveşti cartofii calzi cu iaurt.
Sursa foto http://funnyloveblog.com