Cartofi gratinaţi cu brânză
Cartofi, smântână şi brânză, ce poate ieşi din aceste ingrediente, decât o porţie de cartofi gratinaţi cu brânză? Îi vei prepara zilele următoare?
De ce ai nevoie pentru cartofi gratinaţi cu brânză
1 ceapă
2 căţei de usturoi
2 linguri unt
1 lingură ulei de măsline
1 lingură cimbru
½ lingură pătrunjel
500 g cartofi
sare
piper
175 ml supă de legume
125 g smântână
100 g brânză tare, rasă
Cum se prepară cartofi gratinaţi cu brânză
Dai drumul la cuptor. Cureţi ceapa şi usturoiul şi le toci, după care le sotezi în ulei şi unt. Adaugi cimbrul şi pătrunjelul, sare şi piper după gust. Pui supa de pui şi smântâna şi amesteci, până când începe să fiarbă. Pui cartofii curăţaţi şi feliaţi, acoperi cu un capac şi laşi să fiarbă la foc mic, aproximativ 15 minute. Dai deoparte, presari brânza rasă şi dai tigaia la cuptor alte 15 minute.
Sursa foto: https://www.sprinklesandsprouts.com.au