Cea mai bună vinegretă

vinegreat jpeg

Deschide frigiderul: câte recipiente cu sosuri pentru salate ai? Dacă nu ai nici una sau ai puţine, trebuie să ţii cont de recomandarea noastră. Este foarte uşor de preparat şi potrivit pentru aproape orice salată.

Ingrediente

1 şalotă (haşmă) sau ceapă, tocată 2 linguri oţet de vin alb 2 linguriţe cu vârf de muştar de bună calitate 1/4 linguriţă sare 1/2 piper măcinat proaspăt 1 cană ulei de măsline

Mod de preparare

Într-un recipient cu capac strâns, de preferat din sticlă, amesteci şalota, oţetul şi muştarul. Strângi bine şi amesteci. Adaugi sarea şi piper şi scuturi recipientul ca să se amestece ingredientele.

Adaugi uleiul, câte o treime de cană de fiecare dată, şi amesteci bine după fiecare adăugare. Gustă şi vezi dacă mai este nevoie de ulei şi adaugi după dorinţă.

Îl foloseşti imediat sau îl bagi în frigider, unde poate să stea până la 3 săptămâni. Scutură bine recipientul de fiacer dată înainte de a-l folosi.

sursa: http://cooking.nytimes.com