Chec cu dovleac şi ciocolată

Dovleacul poate fi considerat ingredientul supriză din bucătărie. Este delicios atât în felurile principale, cât şi în deserturi.
Ai nevoie de
450 g făină albă sau integrală
1 lingură praf de copt
¼ linguriţă sare
2 linguriţe scorţişoară
nucşoară, cuişoare şi praf de ghimbir după gust
¾ cană dovleac mărunţit
1/3 cană miere
1 ou
1 lingură esenţă de vanilie
½ cană lapte
1 lingură ulei
½ cană fulgi de ciocolată
Amestecă într-un vas făina, praful de copt, sarea, scorţişoara, nucşoara, cuişoarele şi praful de ghimbir. În alt vas omogenizează dovleacul, mierea, oul, esenţa de vanilie şi uleiul. La sfârşit adaugă laptele. Adaugă făina şi amestecă bine. Pune şi fulgii de ciocolată. Tapetează o tavă de cozonac cu ulei şi făină şi pune compoziţia. Dă checul la cuptor până când se rumeneşte frumos pe deasupra.