Chec cu fulgi de ciocolată

chec cu fulgi de ciocolata jpeg

După ce vei gusta prima feliuţă din acest desert, te vei convinge rapid că este cel mai bun chec cu fulgi de ciocolată pe care l-ai mâncat vreodată. Se prepară foarte repede şi va deveni rapid un desert pe placul celor mici şi celor mari.

Chec cu fulgi de ciocolată - Ingrediente

2 căni de făină ¾ cană zahăr ¾ linguriţă bicarbonat de sodiu ½ linguriţă sare 3 banane foarte coapte, pasate foarte bine cu o furculiţă 6 linguri unt nesărat, topit şi lăsat la răcorit 2 ouă mari, la temperatura camerei şi bătute uşor ¼ cană iaurt simplu, la temperatura camerei 1 linguriţă esenţă de vanilie 1 cană fulgi mici de ciocolată

Chec cu fulgi de ciocolată - Mod de preparare

Încingi cuptorul. Ungi o tavă de chec cu puţin ulei. Într-un bol, amesteci făina, zahărul, bicarbonatul de sodiu şi sarea. Separat, în alt vas, amesteci piureul de banane, untul, ouăle, iaurtul şi esenţa de vanilie. Încorporezi uşor ingredientele lichide în cele solide. Adaugi fulgii de ciocolată şi amesteci. Torni aluatul de chec în tava tapetată şi dai la cuptor 55 de minute, pe grătarul din centrul cuptorului sau până când trece testul cu scobitoarea.

Sursa: www.wineandglue.com

www.wineandglue.com