Chiftele de cartofi
![chiftele de cartofi jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-4/477263db-44dc-49ae-a801-3b7e1f6af19b/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D667%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Servite cu o salată de varză roşie ori albă, aceste chiftele de cartofi sunt absolut delicioase.
Ingrediente (8-10 chiftele)
5 cartofi medii 1 ceapă 3 căţei de usturoi 2 linguri pătrunjel tocat 2 linguri mărar tocat sare piper 50 g unt 100 ml ulei 100 g pesmet 1 ou
Mod de preparare
Speli cartofii şi-i fierbi cu tot cu coajă. Când furculiţa intră cu uşurinţă în ei, îi scurgi şi-i laşi să se răcească. După ce i-ai curăţat, îi zdrobeşti, adaugi ceapa tocată, usturoiul pisat, oul, verdeaţa, untul şi sarea şi piperul, după gust. Amesteci bine. Încingi uleiul într-o tigaie şi formezi cu mâna umedă biluţe pe care le aplatizezi. Dai chiftelele prin pesmet şi le prăjeşti pe ambele părţi. Le scoţi pe un şervet absorbant, pentru a se elimina excesul de ulei.