Chiftele de cartofi

chiftele de cartofi jpeg

Servite cu o salată de varză roşie ori albă, aceste chiftele de cartofi sunt absolut delicioase.

Ingrediente (8-10 chiftele)

5 cartofi medii 1 ceapă 3 căţei de usturoi 2 linguri pătrunjel tocat 2 linguri mărar tocat sare piper 50 g unt 100 ml ulei 100 g pesmet 1 ou

Mod de preparare

Speli cartofii şi-i fierbi cu tot cu coajă. Când furculiţa intră cu uşurinţă în ei, îi scurgi şi-i laşi să se răcească. După ce i-ai curăţat, îi zdrobeşti, adaugi ceapa tocată, usturoiul pisat, oul, verdeaţa, untul şi sarea şi piperul, după gust. Amesteci bine. Încingi uleiul într-o tigaie şi formezi cu mâna umedă biluţe pe care le aplatizezi. Dai chiftelele prin pesmet şi le prăjeşti pe ambele părţi. Le scoţi pe un şervet absorbant, pentru a se elimina excesul de ulei.