Chiftele de peşte cu susan

chiftele peste susan jpeg

Pentru zilele de post cu dezlegare la peşte, puteţi preparar aceste delicioase chiftele de peşte cu susan.

Ingrediente pentru chiftele de peşte cu susan

1 kg peşte 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 felie pâine 1 lingură făină 3 linguri pesmet 2 linguri pătrunjel sare piper 50 ml ulei pentru prăjit susan

Mod de preparare pentru chiftele de peşte cu susan

Se curăţă peştele la interior şi exterior, se spală, se zvântă şi se dezosează, iar carnea se dă prin maşina de tocat împreună cu ceapa. Se amestecă foarte bine tocătura adăugându-se pâinea înmuiată în apă caldă şi bine presată, făina, pătrunjelul tocat, sare şi piper, după gust

Se formează chiftelele, se trec prin pesmet şi se prăjesc în ulei bine încins. Cât sunt fierbinţi se dau prin susan. Se servesc calde, cu orez fiert şi lămâie, asortate cu salată de

crudităţi.