Chiftele de peşte marinate

Prepară şi tu această reţetă, primită de la o bătrână din Dobrogea, mare „meşteră“ în ale gătitului.
Ai nevoie de (pentru 8 porţii)
500 g file de peşte 4 felii pâine 200 ml lapte 5 căţei usturoi 1 ceapă 1 legătură pătrunjel 2 ouă sare piper
1 cutie roşii în bulion
3 linguri ulei
½ linguriţă muştar
½ linguriţă oţet
2 linguriţe zahăr
1 linguriţă boia iute
frunze de busuioc
½ linguriţă curry
piper
sare
Mod de preparare
Speli fileurile de peşte şi le toci. Înmoi pâinea în lapte, o storci şi o pui peste carne. Adaugi usturoiul pisat, ceapa dată prin răzătoare, pătrunjelul tocat, ouăle, sarea şi piperul. Amesteci bine şi formezi chifteluţe rotunde. Încingi într-o cratiţă uleiul, pui roşiile în bulion tocate şi o cană cu apă. Adaugi muştarul, oţetul, zahărul, boiaua iute, busuiocul tocat şi curry. Laşi la fiert, apoi introduci în sos chifteluţele de peşte. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi să fiarbă aproximativ 20 de minute. Serveşti chiftelele marinate calde, decorate cu frunze de busuioc.