Chiftele din morcov şi păstârnac

clatite chiftele morcov pastarnac jpeg

Dacă vrei, aceste chiftele din morcov şi păstârnac pot înlocui o masă a zilei, dar la fel de bine le poţi mânca împreună cu o bucată de carne sau o salată.

Ingrediente pentru chiftele din morcov şi păstârnac

100 g făină 2 ouă 100 ml lapte sau bere 1 iaurt mic 1 morcov potrivit 1 păstârnac potrivit 1 praf de copt 2 linguri unt topit ½ linguriţă de zahăr nucşoară sare piper ceapă verde pentru decor

Mod de preparare pentru chiftele din morcov şi păstârnac

Cerni făina cu praful de copt, o amesteci cu zahărul, un praf de sare, ouăle bătute, iaurtul, formând un aluat pe care îl subţiezi cu lapte (sau bere) până la consistenţa unei smântâni. Treci pe răzătoarea cu ochiuri mari morcovul şi păstârnacul, le condimentezi cu sare, nucşoară şi piper, după gust, le căleşti uşor în unt topit până se înmoaie, apoi le scurgi de grăsime şi le amesteci în aluatul de clătite. Încingi, într-o tigaie neaderentă, unt şi torni cu un polonic mic grămăjoare din compoziţia de clătite. Laşi chiftelele din morcov şi păstârnac să se rumenească pe ambele părţi, apoi le scoţi pe un platou cald şi le serveşti cu brânză de vaci, garnisite cu rondele de ceapă verde.