Chifteluţe

Ingrediente chiftelute:
½ kg carne vită miezul de la 3 felii de pâine înmuiat în apă 1 ou 100 ml ulei 4 bucăţi mozzarella 100 g filé de anşoa 2 morcovi ½ kg cartofi 2 roşii 1 salată sare piper chimen pătrunjel verde
Amesteci carnea tocată pentru chiftelute cu miezul de pâine stors, oul bătut, sare, piper şi pătrunjelul tocat. Dacă e nevoie, adaugi puţină apă, astfel încât compoziţia să fie moale. Faci chiftele de mărime potrivită şi le prăjeşti în uleiul bine încins. Le pui într-o tavă, acoperi fiecare chiftea cu o felie de roşie şi una de mozzarella şi le dai la cuptor cât să se topească brânza. Fierbi cartofii şi morcovii în apă cu sare. Pui legumele fierte, şi salata pe un platou, asezonezi cu ulei şi presari puţin chimen După ce s-a topit mozzarella, scoţi de la cuptor chiftelutele, le ornezi cu fâşii de anşoa şi le aduci la masă.
Chiftele din dovlecei cu branza