Chifteluţe de conopidă

2 shutterstock 1027691278 jpg jpeg

Crudă sau gătită, conopida trebuie să rămână vedeta între legumele pe care să le incluzi în meniul săptămânal.

De ce ai nevoie pentru chifteluţele de conopidă ● 1 conopidă (1 kg) ● 1 ceapă ● 2 ouă ● 2 felii pâine ● 1 ceaşcă lapte ● 1 lingură mărar ● făină sau pesmet ● ulei, pentru prăjit ● sare ● piper  

Opăreşti conopida desfăcută bucheţele, în apă cu sare, 5 minute. O scurgi şi o zdrobeşti cu presa de piure sau o dai la blender.

Căleşti ceapa tocată în ulei bine încins şi când se înmoaie, scoţi cu spumiera şi o amesteci cu piureul de conopidă. Adaugi ouăle bătute uşor, feliile de pâine înmuiate în lapte şi stoarse, mărarul tocat, sare şi piper, după gust. Amesteci bine.

Modelezi chifteluţe din compoziţie, le treci prin făină sau prin pesmet şi le prăjeşti în ulei încins, până devin aurii. Le serveşti, dacă doreşti, cu un sos de iaurt cu usturoi.

FOTO Shutterstock