Chifteluţe de peşte marinate

Chiftelute de peste jpeg

Indiferent de modul de preparare, fie că este însoţit de sosuri rafinate, fie de un mujdei şi de o mămăliguţă, gustul peştelui este inegalabil.

Ingrediente: 500 g file de peşte 4 felii de pâine 200 ml lapte 5 căţei de usturoi 1 ceapă 1 legătură pătrunjel 2 ouă sare piper ulei pentru prăjit

1 cutie roşii în bulion

1 lingură ulei

½ linguriţă muştar

½ linguriţă oţet

2 linguriţe zahăr

1 linguriţă boia iute

un vârf de cuţit

busuioc uscat

½ linguriţă curry

piper

sare

Mod de preparare:

Speli fileurile de peşte, le toci şi le pui într-un castron. Înmoi pâinea în lapte, o storci bine şi o pui peste carne. Adaugi usturoiul pisat, ceapa dată pe răzătoarea mare, pătrunjelul tocat mărunt, ouăle, sarea şi piperul, după gust. Amesteci bine şi formezi chifteluţe rotunde. Încingi într-o cratiţă uleiul, pui roşiile în bulion tocate mărunt şi o cană cu apă.

Adaugi muştarul, oţetul, zahărul, boiaua iute, busuiocul şi curry. Laşi la fiert, apoi introduci în sos chifteluţele de peşte. Condimentezi cu sare şi piper, după gust şi laşi să fiarbă aproximativ 20 de minute.

Serveşti chiftelele marinate calde, decorate cu Frunze proaspete de pătrunjel.