Chifteluţe de pui cu dovlecei, simple şi gustoase

Când te saturi de chifteluţele din carne de porc, poţi prepara varianta cu dovlecei şi carne de pui.
De ce ai nevoie pentru chiftele de dovlecei şi carne de pui
500 g carne de pui, tocată
1 dovlecel
2 căţei de usturoi
1 ardei iute
pătrunjel
1 lingură zeamă de lămâie
200 g pesmet
1 ou
sare
piper
1 ceapă verde
ulei, pentru prăjit
Cum se prepară chiftelele cu dovlecei şi pui
Razi dovlecelul şi-l storci de excesul de apă. Îl amesteci cu pesmetul, condimente, după gust, zeama de lămâie, pătrunjel tocat, ceapa tocată şi usturoiul zdrobit. Încorporezi carnea, ardeiul iute tocat, oul şi omogenizezi.
Încingi uleiul în tigaie şi formezi cu mâna umedă bile din compoziţie, pe care apoi le aplatizezi şi le aşezi în tigaie. Le rumeneşti pe ambele părţi, apoi le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de grăsime.
Sursa https://spoonof.com