Chifteluţe delicioase

Chiftelute jpeg

De origine mediteraneeană, varza se cultivă în Europa de peste 4.000 de ani. Vechii greci şi romani îi cunoşteau calitaţile şi spuneau despre ea că este deasupra celorlalte legume, considerând- o un remediu universal. Se pare că în Dacia varza a fost adusă de celţi, care o foloseau atât ca medicament, cât şi ca aliment. De asemenea, această legumă a jucat un rol important în descoperirea Americii. Murată şi cărată în butoaie, varza făcea posibile lungile călătorii ale marilor exploratori.

Specialiştii nutriţionişti recomandă să fie consumată de două ori pe săptămână pentru că are multă vitamina C, puţine calorii, multe substanţe antioxidante, precum şi calciu, magneziu şi potasiu. Astazi va prezentam si noi o reteta de chiftelute delicioase.

Ingrediente: 500 g varză albă 1 conopidă 4 ouă 300 g făină 200 g caşcaval 600 g pesmet sare piper ulei, pentru prăjit mărar pătrunjel

Mod de preparare:

Rupi conopida bucheţele, o speli sub jet de apă şi o pui la fiert 10 minute (cronometrezi din momentul în care începe să clocotească apa). O laşi la răcit şi o zdrobeşti cu furculiţa. Desfaci primele foi de la varză, pe care nu le foloseşti. O tai fideluţă şi o căleşti, 10 minute, cu sare şi piper. O dai deoparte. Dai caşcavalul pe răzătoare şi îl amesteci cu ouăle bătute, apoi torni compoziţia peste varză, amesteci şi pui conopida zdrobită. Presari făina, amesteci bine compoziţia şi, dacă e cazul, potriveşti de sare şi piper. Formezi chifteluţe, le treci prin pesmet şi le prăjeşti în baie de ulei.

Aceste chiftelute delicioase le serveşti ornate cu mărar şi pătrunjel.

Chiftelute de legume

Chiftelute de legume

Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de cartofi si dovlecei

Chiftelute de cartofi si dovlecei