Churros. Gogoşi mexicane

static1 squarespace com jpeg

Sunt nelipsite din parcurile de distracţie, dar pot fi preparate şi acasă. Iată cum se fac gogoşile mexicane.

De ce ai nevoie

250 ml apă

2 linguri zahăr

½ lingură sare

2 linguri ulei

250 g făină

150 g zahăr

2 linguri scorţişoară

Ciocolată topită

Cum se prepară

Pune pe foc apa, 150 g zahăr, sare şi ulei şi lasă până ce începe să dea în clocot. Dă deoparte, încorporează făina şi amestecă bine să nu se formeze cocoloaşe. Pune ulei la încins într-o tigaie. Separat, pune hârtie de copt într-o tavă. Toarnă compoziţia într-un poş şi formează bastonaşe în tavă, pe care le tai în funcţie de formele şi dimensiunile dorite. Iei cu o paletă bastonaşele şi le pui în tigaie. Le prăjeşti pe ambele părţi. După ce le scoţi le dai printr-un amestec de scorţişoară şi zahăr. Le serveşti înmuiate în ciocolată topită.

Sursa foto http://www.doughing-it-right.com

http://www.doughing-it-right.com