Ciocolată caldă cu rom

Când vii înfrigurată de afară, o ceaşcă de ciocolată caldă este tot ce îţi doreşti. Iar dacă adaugi un strop de rom în compoziţie, ciocolata caldă va deveni băutura ta de iarnă preferată.
De ce ai nevoie pentru ciocolată caldă cu rom
50 g zahăr
1 lingură apă
1 praf de sare
200 g frişcă
600 ml lapte
170 g ciocolată neagră
50 ml rom
½ linguriţă esenţă de vanilie
Cum se prepară ciocolata caldă cu rom
Dizolvi zahărul în apă şi sare, pe foc, până când devine caramel. Dai deoparte, torni frişca şi omogenizezi. Pui din nou pe foc pentru 1 minut, apoi dai deoparte şi laşi 10 minute să se răcorească. Torni laptele fierbinte, în care ai dizolvat ciocolata, pui romul, esenţa de vanilie şi omogenizezi. Dacă vrei, după ce torni ciocolata în pahare sau în căni, o poţi decora cu frişcă bătută.
Sursa http://honestlyyum.com