Ciocolată de casă cu fistic

ciocolata de casa cu fistic jpeg

Pentru această reţetă de ciocolată de casă poţi folosi alune, nuci ori fructe uscate în loc de fistic. Este la fel de delicioasă.

Ingrediente (1 tavă)

350 g zahăr 40 g cacao 100 ml apă 100 g unt 250 g lapte praf 1 fiolă esenţă de rom 250 g miez de nucă

Preparare

Miezul de nucă îl rumeneşti puţin la cuptor şi după ce se răceşte, îl cureţi de pieliţe. Fierbi apa cu zahărul, amestecând continuu, până obţii un sirop. Tragi cratiţa de pe foc, pui esenţa de rom, untul şi amesteci până se topeşte.

Amesteci laptele praf cu cacaua şi torni compoziţia cu unt, mixând ­bine ca să se omogenizeze. La sfârşit, adaugi nuca tăiată bucăţi şi torni totul într-o formă tapetată cu folie alimentară sau unsă cu ulei. Laşi să se întărească câteva ore, apoi tai cu un cuţit cu lama subţire, înmuiat în apă rece.