Ciorbă de cod
Fiindcă se apropie Floriile, când se mănâncă peşte, iată o reţetă de ciorbă de la Jamie Oliver.
De ce ai nevoie ca să prepari ciorbă de cod:
600g cod proaspăt (sau decongelat)
1 ceapă albă, curăţată
2 morcovi mici, curăţaţi
2 tulpini de ţelină, frunzele păstrate pentru ornare
2 căţei de usturoi, curăţaţi
1 legătură de pătrunjel verde, separate tulpinile şi frunzele
ulei pentru călire, ulei de măsline extravirgin pentru stropit la final
1 ardei iute roşu mic uscat, zdrobit
2 x 400 g cutii conserve roşii de bună calitate
425 ml supă de pui
sare de mare
piper negru măcinat
zeama de la 1 lămâie
Cum prepari ciorbă de cod:
Dacă ai cod proaspăt, tăvăleşte-l prin sare şi ţine-l aşa la rece peste noapte, după care îl clăteşti şi îl usuci. Toci ceapa, morcovii, ţelina, usturoiul şi tulpinile de pătrunjel. Încălzeşti ulei într-o oală şi adaugi legumele tocate, tulpinile de pătrunjel şi ardeiul iute. Le laşi să se înăbuşe fără să devină maronii. Adaugi roşiile şi fierbi 10 minute, apoi adaugi supa şi mai laşi să fiarbă.
Cu lingura de lemn mărunţeşti eventualele bucăţi mai mari de roşii şi arunci bucăţile de peşte în lichidul fierbinte. Mai fierbi uşor 10-15 minute, până când peştele a fiert. Scoate bucăţile de piele de peşte dacă s-au desprins de pe carne. Guşti şi asezonezi cu piper, sare dacă e nevoie şi zeama de lămâie. Toacă pătrunjel şi frunze de ţelină şi presară deasupra. Toarnă şi ulei de măsline extravirgin.
Sursa: https://www.jamieoliver.com