Ciorbă de fasole cu costiţă afumată
Această reţetă de ciorba de fasole cu costita afumata vă va aminti de mâncarea bunicii şi de dragostea cu care bunica făceam mâncare...
Ingrediente:
300 g boabe de fasole colorată 200 g costiţă afumată 1 ceapă 1 morcov 1 păstârnac 1 ţelină mică 1 ardei gras 300 ml pulpă de roşii (conservă) pătrunjel verde 500 ml borş de casă sare piper
Mod de preparare:
Se lasă fasolea la înmuiat câteva ore sau de seara până dimineaţa. Se scurge, se fierbe în două ape care se aruncă şi în cea de-a treia apă se adaugă sare şi se lasă la fiert până este aproape pătrunsă. Se adaugă legumele curăţate, spălate şi tăiate după preferinţă, se completează cu apă şi se lasă la fiert circa 20 de minute. Între timp, se taie costiţa “beţişoare”, se rumenesc crocant într-o tigaie neaderentă şi se adaugă în oală, continuând fierberea încă 10 minute. Se adaugă pulpa de roşii, pătrunjel tocat mărunt, se condimentează ciorba de fasole cu costita afumata cu sare şi piper, după gust, şi se mai fierbe 5 minute. Se adaugă borşul de casă, fiert şi spumuit separat, leuştean tocat mărunt şi după 2-3 clocote se opreşte focul.
Se lasă ciorba de fasole cu costita afumata acoperită cu capac 10 minute să se aromatizeze şi apoi se serveşte.
Omleta cu fasole verde la cuptor