Ciorbă de sfeclă roşie

Atunci când vine vorba de sfeclă roşie ne gândim în primul rând la un suc sau la o salată. Mai rar la o supă, care face, fără doar şi poate, deliciul unui meniu rusesc. Dar, provocarea de azi este să încerci şi tu!
Pregătire: 10 minute Preparare: 40 minute
Ingrediente
200 g sfeclă roşie
2 cartofi
2 morcovi
1 ceapă
2-3 linguri ulei
1 ou
500 ml borş de casă
100 g smântână
1 legătură de pătrunjel verde
sare, piper
Mod de preparare
1.Se curăţă sfecla, morcovii, ceapa, cartofii, se spală, se taie după dorinţă şi se călesc cu cele 2-3 linguri de ulei şi 2-3 linguri de apă.
2.Când legumele s-au înmuiat, se acoperă cu apă caldă şi se lasă să fiarbă în continuare încă 15 minute.
3.Se adaugă borşul fiert separat şi se lasă să mai clocotească de 2-3 ori. Se drege cu oul bătut. Se adaugă pătrunjelul tocat şi se ia de pe foc.
4.Supa se serveşte caldă cu smântână adăugată direct în farfurie.