Ciorbă de sfeclă roşie

livia ciorba rosie jpeg

Atunci când vine vorba de sfeclă roşie ne gândim în primul rând la un suc sau la o salată. Mai rar la o supă, care face, fără doar şi poate, deliciul unui meniu rusesc. Dar, provocarea de azi este să încerci şi tu!

Pregătire: 10 minute Preparare: 40 minute

Ingrediente

200 g sfeclă roşie

2 cartofi

2 morcovi

1 ceapă

2-3 linguri ulei

1 ou

500 ml borş de casă

100 g smântână

1 legătură de pătrunjel verde

sare, piper

Mod de preparare

1.Se curăţă sfecla, morcovii, ceapa, cartofii, se spală, se taie după dorinţă şi se călesc cu cele 2-3 linguri de ulei şi 2-3 linguri de apă.

2.Când legumele s-au înmuiat, se acoperă cu apă caldă şi se lasă să fiarbă în continuare încă 15 minute.

3.Se adaugă borşul fiert separat şi se lasă să mai clocotească de 2-3 ori. Se drege cu oul bătut. Se adaugă pătrunjelul tocat şi se ia de pe foc.

4.Supa se serveşte caldă cu smântână adăugată direct în farfurie.