Ciulama de ciuperci cu praz

r pork with mushrooms and leeks3 jpeg

Când ai poftă de ciuperci, încearcă o reţetă apetisantă de ciulama, cu siguranţă, va fi cea mai bună alegere.

De ce ingrediente ai nevoie pentru ciulama 700 g 2 bucăţi praz 3 căţei usturoi 200 ml smântâna cu 35% grăsime 200 ml lapte cu 3,5% grăsime 30 ml ulei sare piper 50 g faină 1 legătură de mărar

Speli ciupercile, le cureţi, apoi le tai bucăţi. Cureţi, speli şi mărunţeşti usturoiul în bucăţi mai mici. Speli prazul, tai codiţa verde şi păstrezi partea albă, pe care o tai bucăţi.

Încingi uleiul şi căleşti ciupercile, până le rumeneşti.

Scoţi ciupercile pui prazul şi usturoiul la călit, aproximativ 7 minute. Adaugi ciupercile, împreună cu laptele, condimentezi cu sare şi piper, după gust, acoperi cu un capac şi laşi să scadă.

Pregăteşti un sos din smântână şi făină.

Torni sosul peste ciuperci şi amesteci pe foc aproximativ 10 minute, până îngroşi ciulamaua.

Serveşti cu mărar tocat mărunt.

Sursa www.mydeliciousmeals.com