Ciuperci cu bacon

Toamna se numără ... ciupercile. Hribii, ghebele sau gălbiorii îşi scot timid pălăriile de sub stratul de frunze pentru a fi transformate în preparate delicioase, care pot înlocui oricând carnea.
2 porţii Preparare 30’ Dificultate mică
Ai nevoie de
300 g ciuperci de pădure
200 g ciuperci champignon
200 g bacon
200 ml smântână pentru gătit
2-3 căţei de usturoi
sare
piper
3 linguri ulei
pătrunjel verde
Mod de preparare
Speli ciupercile în mai multe ape, iar pe cele mai mari le tai în jumătate. Baconul îl tai feliuţe. Căleşti ciupercile în tigaie împreună cu uleiul, sare şi piper după gust şi usturoiul pisat.
După ce s-au rumenit adaugi baconul şi smântâna şi mai laşi pe foc încă 5-6 minute. Înainte să serveşti presari deasupra frunze de pătrunjel proaspăt.
sursa foto: Shutterstock