Ciuperci cu bacon

TIFET shutterstock 84004129 jpeg

Toamna se numără ... ciupercile. Hribii, ghebele sau gălbiorii îşi scot timid pălăriile de sub stratul de frunze pentru a fi transformate în preparate delicioase, care pot înlocui oricând carnea.

2 porţii Preparare 30’ Dificultate mică

Ai nevoie de

300 g ciuperci de pădure

200 g ciuperci champignon

200 g bacon

200 ml smântână pentru gătit

2-3 căţei de usturoi

sare

piper

3 linguri ulei

pătrunjel verde

Mod de preparare

Speli ciupercile în mai multe ape, iar pe cele mai mari le tai în jumătate. Baconul îl tai feliuţe. Căleşti ciupercile în tigaie împreună cu uleiul, sare şi piper după gust şi usturoiul pisat.

După ce s-au rumenit adaugi baconul şi smântâna şi mai laşi pe foc încă 5-6 minute. Înainte să serveşti presari deasupra frunze de pătrunjel proaspăt.

sursa foto: Shutterstock