Ciuperci umplute cu cremă de brânză

Pe lângă preparatele specifice sărbătorilor de iarnă, cum ar fi cârnaţii, toba sau şunculiţa afumată, pune pe masa festivă şi un platou cu ciuperci umplute cu cremă de brânză.
De ce ai nevoie pentru ciuperci umplute cu cremă de brânză
700 g ciuperci albe
100 g pesmet
1 ardei
1 căpăţână usturoi
2 linguri măsline tocate
1 ceapă medie
1 lingură ulei
220 g cremă de brânză uşor sărată
50 g mozzarella
50 g parmezan
1 linguriţă oregano
1 praf pudră de ardei iute
Cum se prepară ciupercile umplute cu cremă de brânză
Dai drumul la cuptor. Speli ciupercile şi le îndepărtezi picioarele. Ungi pălăriile cu ulei şi le aşezi într-o tavă cu hârtie de copt. Toci picioruşele la ciuperci. Amesteci crema de brânză cu jumătate din cantitatea de pesmet, pudra de ardei iute, oregano, mozzarella rasă şi parmezanul ras. Sotezi ceapa tocată, adaugi picioarele la ciuperci, căpăţâna de usturoi coaptă, măslinele şi ţii până când scade zeama. Adaugi legumele peste crema de brânză şi omogenizezi.
Umpli pălăriile la ciuperci cu această compoziţie şi presari pe deasupra pesmetul rămas. Dai tava la cuptor 20-25 de minute.