Clafoutis cu prune

Prăjiturile cu fructe sunt binevenite în orice sezon. Iar aceasta este atât de uşor de pregătit.
Ingrediente
5-6 prune
3 ouă
5 linguri zahăr
½ cană făină
½ iaurt
1 lingură esenţă de vanilie
1 praf de sare
¼ cană zahăr pudră
unt pentru uns tava
Rupe prunele în jumătate şi scoate-le sâmburii. Separă albuşurile de gălbenuşuri. Amestecă gălbenuşurile cu zahărul până devin ca o cremă. Adaugă iaurtul, vanilia şi sarea şi mixează-le. Încorporează făina. Bate într-un vas separat albuşurile spumă şi pune-le peste gălbenuşuri, amestecând uşor cu o spatulă. Unge tava cu unt şi toarnă compoziţia, iar deasupra aşază prunele.
Dă tava la cuptor pentru 30-40 de minute. După ce s-a răcit presară zahăr pudră.
Sursa foto http://www.lilvienna.com