Clătite cu brânză
Dacă vrei să-ţi iasă clătitele pufoase, pune în aluat 1-2 linguri de ulei şi puţină apă minerală.
Ingrediente (4 porţii) Pentru clătite 2 ouă 350 ml lapte 1 vârf de cuţit sare 1 linguriţă de boia dulce 180 g făină ulei
Pentru umplutură
350 g brânză Feta
1 castravete mare
1 linguriţă rasă praf de chimen
piper
pătrunjel
Mod de preparare
Pentru clătite, baţi ouăle cu laptele, boiaua, sarea şi adaugi treptat făina. Ungi cu puţin ulei o tigaie de teflon şi prăjeşti clătite subţiri.
Pentru umplutură, speli castravetele şi-l tai cubuleţe. Pasezi brânza cu o furculiţă, adaugi cubuleţele de castraveţi, condimentezi cu piper şi praful de chimen. Amesteci bine ingredientele.
Pui câte 2 linguri de umplutură într-o clătită şi rulezi. Repeţi operaţiunea până când epuizezi toate ingredientele.Tai clătitele bucăţele, le aşezi pe un platou şi le decorezi, în momentul servirii, cu frunzuliţe de pătrunjel.