Clătite cu brânză

clatite cu branza jpeg

Dacă vrei să-ţi iasă clătitele pufoase, pune în aluat 1-2 linguri de ulei şi puţină apă minerală.

Ingrediente (4 porţii) Pentru clătite 2 ouă 350 ml lapte 1 vârf de cuţit sare 1 linguriţă de boia dulce 180 g făină ulei

Pentru umplutură

350 g brânză Feta

1 castravete mare

1 linguriţă rasă praf de chimen

piper

pătrunjel

Mod de preparare

Pentru clătite, baţi ouăle cu laptele, boiaua, sarea şi adaugi treptat făina. Ungi cu puţin ulei o tigaie de teflon şi prăjeşti clătite subţiri.

Pentru umplutură, speli castravetele şi-l tai cubuleţe. Pasezi brânza cu o furculiţă, adaugi cubuleţele de castraveţi, condimentezi cu piper şi praful de chimen. Amesteci bine ingredientele.

Pui câte 2 linguri de umplutură într-o clătită şi rulezi. Repeţi operaţiunea până când epuizezi toate ingredientele.Tai clătitele bucăţele, le aşezi pe un platou şi le decorezi, în momentul servirii, cu frunzuliţe de pătrunjel.