Clătite cu dulceaţă de vişine (de post)

CLATITE jpeg

Nu-i nevoie de lapte şi ou ca să faci cele mai bune clătite. Ingrediente

Pentru aluat

700 g făină (albă, neagră, integrală)

750 ml apă minerală

½ linguriţă sare

1 lingură coajă rasă de lămâie sau portocală

2 linguri ulei floarea-soarelui

50 g zahăr

Pentru umplutură

dulceaţă de vişine

Mod de preparare

Omogenizezi bine toate ingredientele pentru aluat, având grijă să nu se formeze cocoloaşe. Laşi aluatul să se odihnească 15 minute înainte să-l foloseşti.

Încingi tigaia, o ungi cu ulei, după care torni un polonic cu aluat. Laşi clătita să se închege, o întorci folosind o spatulă de lemn sau o furculiţă şi o ţii să se rumenească.

Scoţi clătitele pe o farfurie. După 2-3 clătite, mai ungi tigaia cu puţin ulei, ca să nu se prindă aluatul.

Când ai terminat toate clătitele, le umpli cu dulceaţă de vişine, le împătureşti sau le rulezi şi le aşezi pe un platou.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg