Clătite cu dulceaţă de vişine (de post)

CLATITE jpeg

Nu-i nevoie de lapte şi ou ca să faci cele mai bune clătite. Ingrediente

Pentru aluat

700 g făină (albă, neagră, integrală)

750 ml apă minerală

½ linguriţă sare

1 lingură coajă rasă de lămâie sau portocală

2 linguri ulei floarea-soarelui

50 g zahăr

Pentru umplutură

dulceaţă de vişine

Mod de preparare

Omogenizezi bine toate ingredientele pentru aluat, având grijă să nu se formeze cocoloaşe. Laşi aluatul să se odihnească 15 minute înainte să-l foloseşti.

Încingi tigaia, o ungi cu ulei, după care torni un polonic cu aluat. Laşi clătita să se închege, o întorci folosind o spatulă de lemn sau o furculiţă şi o ţii să se rumenească.

Scoţi clătitele pe o farfurie. După 2-3 clătite, mai ungi tigaia cu puţin ulei, ca să nu se prindă aluatul.

Când ai terminat toate clătitele, le umpli cu dulceaţă de vişine, le împătureşti sau le rulezi şi le aşezi pe un platou.