Clătite umplute cu brânză de vaci

clatite umplute cu branza de vaci jpeg

Dacă prietenii tăi şi-au anunţat vizita, de ce să nu-i întâmpini cu nişte clătite?

Ce ai nevoie

6 linguri făină 250 ml lapte 2 ouă 1 praf de sare 2 linguri ulei pentru uns tigaia

300 g brânză de vaci bine scursă

200 ml smântână

2 linguri zahăr cu aromă de vanilie

coaja rasă de la o portocală

Cum se prepară

Se amestecă cu telul (sau se mixează) ouăle, făina, laptele şi un praf de sare, până se obţine un aluat omogen, care se lasă la rece circa 30 de minute.Între timp, se freacă brânza

cu două linguri de zahăr şi două linguri de smântână şi se aromatizează cu coaja rasă de portocală.Se coc pe rând clătitele în tigaia unsă cu foarte puţin ulei şi se aşază, una peste alta, pe un platou cald.Se unge fiecare clătită cu crema de brânză, se rulează cu umplutura în interior şi se servesc imediat cu smântâna rămasă.